De Westfriese Modelspoor Club is op 1 maart 1998 in Hoorn opgericht.

De club heeft voor haar leden de doelstellingen:

-       Het bieden van onderdak aan modelspoorhobbyisten.

-       Het verhogen van kennis en vaardigheden.

-       Het in samenwerkingsverband bouwen van modules.

-       Het stimuleren van samenwerking door het uitvoeren van gezamenlijke projecten.

-       Het organiseren van beurzen en het demonstreren van de gemaakte modules.

-       Het, in onderling overleg, stimuleren van eigen inbreng en eigen werkzaamheden.

Binnen de leden zijn deskundigen die kennis hebben van houtbewerking, elektronica, energietechniek en van machineonderhoud. Deze leden geven onze bouwers advies en worden er workshops gegeven in bijvoorbeeld solderen, digitaal rijden of het maken van scenery.

Wij zijn ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel en zijn wij lid van de Nederlandse Modelspoor Federatie.

Clublocatie Obdam:

Onze hoofdlocatie is gevestigd in één van de lokalen van OBS De Kelderswerf aan de Weerestraat 70 te 1713 VC Obdam. Hier werken de leden op vrijdagavond, van 20:00 t/m 22:00 uur aan modulebanen met h0-spoor en met verschillende treinmerken, zowel analoog als digitaal. Door vijf hoofdgroepen wordt er aan verschillende projecten gewerkt:

• Marklin-Groep (meer informatie)
• Kinderbaan  (meer informatie)
• Ellendam-Groep  (meer informatie)
• 0-Groep  (meer informatie)
• Scenery-Groep (meer informatie)

Ook wordt er aan kleine projecten gewerkt, zoals het automatiseren van een havenkraan, het bouwen of reviseren van stations of het repareren en testen van locomotieven.

Onder de naam Ellendam-Groep zijn wij in 2017 met een nieuw DC-h0-project gestart. Na inventarisatie onder de leden, is gekozen om de baan in clubverband te gaan bouwen. Ieder lid werkt aan een eigen module en kan die geheel naar eigen inzicht inrichten. Enige afspraken zijn er wel. Zo zijn de afmetingen van de modules, het koppelsysteem en de in- en uitrit van de rails vastgelegd. Tijdens tentoonstellingen zullen de modules aan elkaar worden gekoppeld. Hierdoor zal er een levendig en afwisselend geheel ontstaan.

Lijkt het u leuk om ook een module te bouwen dan bent u als nieuw lid, al dan niet met ervaring, van harte welkom. Natuurlijk wordt deze groep bijgestaan door leden met vele jaren modelbouwervaring.

Clublocatie Opperdoes:
In Opperdoes wordt er door de N-Groep op donderdagavond van 19:30 t/m 22:00 uur aan een splinternieuwe N-baan gewerkt. Uiteindelijk zal deze baan volledig automatisch moeten gaan werken. Tijdens bijzondere activiteiten van de Bijenstal wordt de N-baan opengesteld voor het publiek.

• N-Groep              (meer informatie)

Contact:
Wilt u ons sponsoren, bent u in onze activiteiten geïnteresseerd of wilt u uw overbodig spoor aan ons schenken,
klik hier voor het contactformulier.

 

Copyright © 2017 de WMC. All Right Reserved.
Design By Joomla Perfect
Modified by: Mastron