Märklinbaan

Schaal: 1:87
Rail lengte
(m.)
Westwoud 15
Ostwald  35
Merk: Märklin
Tijdperk:

Westwoud 1930
Ostwald 1950/1970
Aantal
modules:
Westwoud 8
Ostwald 14
Land:

West-Friesland
Duitsland
Aantal
leden:
5
Start-
datum:
12-12-2001
Markinlogo

De Märklin banen geven een beeld van hoe de sporen eruit zagen in vervlogen tijden. West-Friesland rondom de jaren 1930 en Duitsland in de jaren 1950-1970. Beide baanplannen zijn reeds gelegd, maar onderhoud en verfraaiing van de scenery is altijd nodig. Tevens proberen we om, indien mogelijk, uit te breiden daar waar mogelijk is en het automatiseren van beide banen.

Er is altijd wat te doen. 

De Marklin-groep heeft twee verschillende banen in het bezit; Station Westwoud en Station Ostwald. Aan beide banen wordt om het jaar gewerkt om zo diversiteit voor de leden en voor de beurs bezoekers te krijgen. Op beide banen wordt geprobeerd met authentiek materiaal te rijden zoals dat gebruikelijk was in die tijd, maar door rijdend materiaal tekort, rijden wij ook met materiaal van A t/m Z (Amerikaans t/m Zweden) en alles wat hier tussen ligt. Beide banen zijn uit diverse modules opgebouwd en worden digitaal aangestuurd. 1 enkele module heeft een afmeting van 122x61cm.

Station Westwoud
Marklin
8 modules groot. De oudste baan is Station Westwoud en geeft een inkijk hoe het spoor in West-Friesland, er in de jaren rondom 1930 uit zag. De baan is enkel spoor en heeft de vorm van een hondenkluif. Achter de coulissen is een schaduw station gebouwd waar 4 treinstellen kunnen worden opgesteld.

Station Ostwald
14 modules groot. Deze baan is gebouwd met een Duitse gedachte. Jaren 1950-1970. De naam Ostwald is een fantasie naam en is een kwinkslag vertaling als tegenhanger van de Westwoud baan. De baan heeft de vorm van een U, waarin de bezoekers in de binnenkant van de U staan. In de ene poot van de U is een keerlus met in het midden industrie met een draaischijf en rangeer mogelijkheden. In het liggend gedeelte van de U bevindt zich een haventje en parade-strecke en in de andere poot van de U bevindt zich wederom een keerlus met bergkasteel en een smalspoor baantje (2020 in aanbouw). 

M ringloods

Na elke beurs is er altijd wat te herstellen of te verbeteren. Zowel aan de scenery als aan de techniek. Komt gerust een paar keer langs om de sfeer en de werkzaamheden te proeven.

Modelspoordagen 2024

 

                                                   
 

Copyright © 2023 de WMC. All Right Reserved.
Design By Joomla Perfect
Modified by: Mastron